Intro in lumea criptovalutelor...

In zilele noastre, cred ca nu a mai ramas cineva care sa nu fi auzit macar cu jumatate de ureche ceva despre criptovalute, Bitcoin s.a...

Topul celor mai populare criptomonede în 2017

Astăzi, aflindune la jumatatea anului 2017, vreau sa atentionez la cele mai interesante tendințe criptovalutare si sa mentionez 6 criptomonede care se bucura de cea mai mare popularitate.

Burse criptovalutare

Aici sunt prezentate bursele de valori străine unde puteti petrece diferite operatiuni criptovalutare.

Top 5 Bitcoin aplicatii pentru telefon!..

Încet, dar sigur, Bitcoin ocupă nisa aplicatiilor mobile si de fiecare zi, numarul acestora creste neincetat pe "rafturile" celor de la App Store si Android Market...

Top 5 milionari in criptovaluta...

De cand si-a facut aparitia pe terra, omenirea se afla in cautarea oportunitatilor pentru o viata mai buna invetand diferite industrii...

вторник, 11 мая 2010 г.

Amarul... noutatilor...

"Muncesc ca eroul,
Mai rag ca si boul,
Las jalea sa plinga
De viata natinga..."
Asa cuvinte scriam in 2001 din Moscova sotiei mele care se afla la Chisinau si pot, cu siguranta, sa le repet din nou, insa nu consoartei mele iubite ci... tarii... Da, da, - anume Ei, Iubitei si celora care-au fost, care-au mai ramas si care stau acum la cirma... De ce? Ca sa nu-si faca griji de mine si de marea multime a moldovenilor care s-au vazut nevoiti sa plece "afara" dupa cistig... Ferice, fratilor, de cei ramasi acasa cu rude plecate in strainatate, ca de nu ai pe nimeni "dus", duci tu... nevoia, saracia si foamea-n spate...
Atunci cind mii de cetateni apti de munca foloseau diferite modalitati si surse de-a pleca in lume, cei de la conducere primeau (din alte surse) "credite pentru dezvoltarea tarii" in sume enorme... E greu de calculat cit s-a primit si intors in perioada 1991-2008 (cel putin pentru mine) dar, daca e sa incercam o paralela intre acei ani si ultimii 2009-2010 - ani cu date mai accesibile, o parte din care o aduc mai jos, putem intelege ca nu a fost putin... Sigur ca cifrele ce vreau sa vi le prezint nu sunt ultime si fixe, mai bine-ar fi sa le primim drept aproximative, insa deloc imbucuratoare... Deci:
09.06.2009 Moldova-Agroindbank obţine un credit de 15 mil euro de la EFSE şi este în aşteptarea unui alt credit de 20 mil. de la BERD... Acesta este al patrulea împrumut acordat băncii Moldova-Agroindbank pentru creditarea IMM-urilor şi sectorului de construcţii, după ce anterior prin instrumente de refinanţare EFSE a oferit băncii moldovene, în perioada 2006-2007, resurse de creditare estimate la circa 17 mil de euro. (Sursa) Dea Domnul sa fie-ntors de catre banca dar,.. reiesind din faptul - pentru ce-au fost dati banii si cine sint cumparatorii,.. cred ca tot noi ii v-om intoarce... Procentele -... la fel...
28.06.2009 BERD sprijină micul business din Republica Moldova...
Împrumut de 20 milioane euro acordat Moldova-Agroindbank pentru creditarea companiilor mici şi mijlocii... Aici, reiesind si din datele de mai sus, o pot spune cu precizia la 100%: " - Fratilor, imi pare ca ni se jupoaie doua pieli!.." (Putina logica va ajuta sa intelegeti spusele mele) (Sursa)
03.07.2009 Duma de Stat a aprobat creditul de 500 de milioane de dolari pentru Moldova... (Sursa)
06.09.2009 FMI împrumută Republica Moldova cu 173 milioane $... (Sursa)
08.10.2009 BERD acorda 80 de milioane euro Republicii Moldova...
Banii sunt destinati pentru investitii in transport, infrastructura municipala, precum si in proiecte energetice, se arata intr-un comunicat al institutiei.Pana in prezent, BERD a investit in Moldova peste 300 de milioane de euro. (Sursa)
26.10.2009 Vladimir FILAT a avut o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.
Diplomatul a remarcat voinţa comună spre aprofundarea dialogului bilateral demonstrată prin cooperarea activă şi eficientă, inclusiv prin  ajutoarele acordate Republicii Moldova de către China în valoare a cîte 5 mln. yuani RMB, sub formă de rechizite de birou la reşedinţa prezidenţială şi parlamentară şi pentru susţinerea reformelor în Armata Naţională a Republicii Moldova... (Sursa)
17.11.2009 15 mil. USD pentru afacerile mici şi mijlocii din Republica Moldova...
 Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvlotare (BERD) oferă BC Moldindconbank (MICB) un împrumut de 15 milioane euro pentru a sprijini dezvoltarea portofoliului de credite ÎMM ale MICB...
De la începutul activităţii sale în Republica Moldova, BERD a investit peste 300 milioane euro în diferite sectoare ale economiei. Fondurile BERD au atras investiţii suplimentare  de peste 240 milioane euro în Republica Moldova. (Sursa)
17.12.2009 China acorda Rep. Moldova un ajutor nerambursabil de 3 milioane dolari... Filat a mentionat ca domeniile in care vor fi utilizati banii urmeaza sa fie stabilite ulterior, printr-un acord separat... Pana in prezent, Republica Populara Chineza a oferit Republicii Moldova asistenta in valoare de 12 milioane dolari. (Sursa)
27.01.2010 Romania acorda Republicii Moldova un sprijin nerambursabil de 100 mil. euro... (Sursa)
30.01.2010 FMI a aprobat 574 milioane dolari SUA pentru Republica Moldova... (Sursa)
18.02.2010 Polonia imprumuta R. Moldova cu 15 milioane de dolari. (Sursa)22.02.2010 Banca Mondială oferă Moldovei 20 milioane dolari pentru crearea a 10 mii locuri de muncă... (Sursa)
25.03.2010 UE oferă 2 miliarde de euro pentru „Relansarea Moldovei”. (Sursa)
09.04.2010 Republica Moldova vrea să se împrumute cu 20 de milioane de dolari pentru un program de aprovizionare cu apă potabilă. (Sursa)
Pe linga astea, vreau sa mai aduc la cunostinta voastra inca citeva stiri deloc imbucuratoare si pe-alocuri chiar paradoxale dar care ne explica cam pe unde "au fost folositi banii imprumutati"...:
"Numărul şomerilor înregistraţi în ţara noastră în primele zile ale lunii mai a depăşit 54 de mii, cu peste cinci mii mai mulţi decât la începutul lunii martie. În timp ce rata şomajului este în creştere, valoarea medie a ajutorului de şomaj s-a micşorat cu 64 de lei, arată datele oficiale."
"De la începutul anului, produsele alimentare s-au scumpit cu aproape şapte la sută, iar mărfurile nealimentare, cu circa nouă la sută. De asemenea, au crescut cu opt la sută tarifele la serviciile de alimentare cu apă, canalizare şi energie electrică prestate populaţiei.
Cel mai mult, în primele trei luni ale acestui an, s-a scumpit zahărul, cu peste 70 la sută. Și prețul la legume s-a majorat cu peste 42 la sută. Preţurile medii de vânzare a seminţele de floarea soarelui şi grâul a crescut și el cu aproape 60 la sută. Carnea de porc şi de găină s-a scumpit în această perioadă cu 1,5 la sută. În acelaşi timp, laptele s-a ieftinit cu 5 la sută, arată datele Biroului Naţional de Statistică"
"Moldova are cea mai proastă infrastructură a drumurilor din Europa şi CSI, arată datele unui studiu lansat de centrul analitic "Expert-Grup". În raport se constată că avem cel mai scăzut rating al calităţii drumurilor." Toate acestea fiind luate dintr-o singura sursa.
Ca sa nu va framintati mintile pe ce gura au curs finantele si ce romante au cintat, mai aduc si un fragment de interviu al lui M.Ghimpu unde se explica destul de clar acest fapt. (Drept, doar celora cu logica): "Republica Moldova este cel mai sărac stat din Europa, cu cel mai mic PIB pe cap de locuitor şi cu cele mai mici pensii şi salarii. Datoria externă este enormă – peste 4,5 miliarde de dolari."... (Sursa)
Sincer, nu prea vroiam sa iau vorba despre conducerea de azi ca, de- inca totul e inainte si poate,.. din sumele alea mari ce le au de primit, v-a ajunge ceva si pe la oameni DAR!!! Sa vedeti, fratilor, cum vi se dau chiar si salariile bunemeritate TOT CU IMPRUMUT! In special am lasat-o pe asta la desert ca sa intelegeti ca nu aveti ce cauta acasa daca vreti sa nu va ramina si nepotii datori ca copiii nu-i mai scoateti din jug... MUNCITI,FLACAI, VA SADE BINE!

"Într-o singură zi, statul a împrumutat de la bănci 120 de milioane de lei. Ulterior, aceşti bani vor fi restituiţi cu dobândă. Băncile s-au arătat disponibile să acorde Ministerului Finanţelor o sumă de două ori mai mare, chiar dacă autorităţile au micşorat rata dobânzii.
Din suma împrumutată săptămâna aceasta 15 milioane urmează a fi plătite după 21 de zile, cu o dobândă de peste şase la sută. Pentru 38 de milioane de lei, perioada de scadenţă este de 91 de zile, cu o dobândă care depăşeşte şapte la sută. Alte aproape 50 de milioane vor fi plătite după jumătate de an, iar 18 milioane de lei - după un an." (Sursa)
Share:

Unde-i oare popa Duhu, sau ... cit costa Dumnezeu?

"Mitropolia Chişinăului şi întregii Moldove a decis să dea curs iniţiativei ex-directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Valeriu Pasat, de organizare a unui referendum consultativ în problema introducerii obiectului „Bazele Ortodoxiei” în şcoală. Decizia a fost enunţată în cadrul unei adunări generale a Bisericii Ortodoxe din Moldova, la care au participat în jur de 2 mii de persoane."...
Acum, venit in fata Ta, Doamne Dumnezeul meu Viu si Adevarat, ridic, din nou multpreacunoscutul si durutul: "Iarta-ma!", insa nu pentru fapta facuta, ci pentru gindul ce-mi sta in cap deja de citeva zile si care mi-l v-oi expune aici, la judecata Ta si-a cititorilor...
Fiind botezat in biserica ortodoxa, merg acolo doar o singura data pe an - la sfintitul oualor in ajun de Pasti,.. nu, Doamne, nu lipsa de credinta ma face sa vizitez slujbele sobornicesti atit de rar, ci Marea falsitate ce-o gasesc in casa Ta,.. anume ea, Tata si nimic altceva... De ce zic asa?..
Pai, nu eu m-am departat de lacasul sfint, dimpotriva - m-a alungat chiar popa atunci cind, la prima si ultima spovedanie din viata mea, cu un an si in urma, i-am spus, sarutindu-i miina plin de umilitate, ca Te am in suflet si in inima, ca vorbesc cu Tine in fiecare zi si ca Te simt meru alaturi, zicindu-mi ca nu am nici un drept sa ma simt alesul Tau si nici in ziua de azi nu pot intelege de unde-a luat-o... Oare nu cumva era de parerea ca doar clirului bisericesc ii este dat sa vorbeasca cu Tine?.. Cum asa, atunci de ce ne mai rugam in fiece zi?.. Sau, poate, s-a suparat ca Te tin in in inima si suflet?.. Doar n-o sa Te las, cind es din casa, la icoana... Acest fapt m-a facut sa-mi racesc total atirnarea fata de cei "cu cadelnita" care, la drept vorbind, nici nu era prea calda. Si,... IATA ALTUL!!! - "BAZELE ORTODOXIEI"... Si care sint ele, Doamne? Cele ale preotului care, din cauza ca mai exista o biserica cu un alt popa in oras, bareaza, de pastii blajinilor, intrarea in cimitir obligind vizitatorii mormintelor sa achite "taxa pentru pomenirea raposatilor" inca de la poarta pe cin cel de-al doilea "pastor" sarea peste cruci si monumente, in goana banilor, de parca era inger cu aripi ceresti?.. Sau poate al preotului care, facind un accident rutier, si-a rugat "turma - ca doar asa o putea numi" sa-i adune bani pentru alt automobil (presupun  ca - "intru iertarea pacatelor..."?..)... Ori, Doamne, bazele alea ale ortodoxiei pot fi invatate de la duhovnicul care, sosit la o inmormintare si vazind citeva autoturisme de lux in poarta raposatului, a enuntat indata: "- Apoi cum, bre, se primeste? Aveti aici atitea masini de lux si m-ati lasat sa vin cu-a mea arzind benzina mea?.."... Mai sint multe de enumerat si cu toate astea, exista si Preoti printre preoti, dar foarte putini au mai ramas si numarul lor scade din an in an ca, de - dupa cum se stie: "Pestele de la cap se strica" si, (aici doar versiunea mea, de altfel ca si cele spuse mai sus) vazind subtiindu-se portofelul mitropoliei, Vladica l-a chemat pe domnu Pasat zicindu-i: "Ba, fiule Valeriu, ia ,te rog, sa vii miine la mine cu o initiativa de predare in scoli a "BAZELOR ORTODOXIEI", iar eu le v-oi sustine si te-oi blagoslovi (cu ce - cu rugaciuni sau bani?..)... Buna logica din partea bisericii dar, ce facem, Doamne, cu miile de membri al altor confesiuni ca propunerea "Sfinteniei Sale" Vladimir de-a face pentru ei clase aparte nu poate fi numita decit timpenie sau idiotism nerealizabil, sau real doar in cazul cind toti cei "nedrepti" ar fi adunati intr-un ghetto moldovenesc in care sa se poata organiza scoli cu clase depline. Si-apoi si referendumul,.. din ce surse ar trebui finansata aceasta companie, Vladica Mitropolt?.. Oare nu mai bine-ar fi sa imparti acei bani nevoiasilor?.. In sfirsit -copiii si venitul,.. imagineaza-Ti, Doamne scena:
 "- Petrica, Ionel si Marioara, de ce n-ati fost ieri la biserica?..
- Pai,.. am avut de lucru acasa, apoi de pregatit lectiile...
- Ce-ati spus, pacatosilor? Oare voi nu stiti ca lectiile Dumnezeiesti sint cele de baza?..
- Stiam dar, lucrul, mama, tata si-apoi am mai vrut si la joaca...
- Nota DOI, paginilor si - canon, voua si la parinti..."
Iata ca tocmai de-aici incepe: Daca mergi la biserica - cumperi luminari si jertfesti, daca nu - primesti nota doi si canon care e mai costisitor decit ascultarea slujbei, oricum - popa nu pierde nimic, doar cistiga... Frumos si interesant pas facut de Mitropolia Moldovei din initiativa lui Valeriu Pasat de a preda in scoli „Bazele Ortodoxiei”...
Unde-i, Doamne, popa Duhu care spunea cindva (pacat ca doar in povestea lui Ion Creanga):
— Vai de cel ce se sminteşte, dar mai vai de cel prin care vine sminteala!
Iar eu ma v-oi alatura si la urmatoarele spuse ale aceluiasi personaj: "Decât să dai de pomană la calici sâmbătă, mai bine ceva de băut mahmurilor, marţa..."... Iar la biserica, cred ca tot de pasti ma duc,.. la anul...
Share:

Share