среда, 24 февраля 2010 г.

Ambasada Republicii Moldova in Federatia Rusa.

Москва, ул.Кузнецкий Мост, 18
 Tel: +7495 624 53 53
+7495 624 63 42
Fax: +7495 624 95 90

E-mail: info@moldembassy.ru
Web: http://www.rusia.mfa.md/about-embassy-ro/

Adresa Consulatului:

Москва, ул.Рождественка 7

Regimul de lucru al Consulatului:

Zile de primire: Luni - Vineri
Orele de primire: 08.00-17.00;
Eliberarea actelor: 15.00-17.00;
Pauza: 13.00-14.00;
Zile de odihna: simbata, duminica, zilele de sarbatori




Share:

73 комментария:

  1. Daca dumneata socoti normala salutarea anonima, atunci - Privet si ... zdraste! Dar,.. ce profit primesti din asta?

    ОтветитьУдалить
  2. Buna ziua,pe data de 3 martie imi puteti rezerva o vizita la d-voastra,?

    ОтветитьУдалить
  3. De doriti sa ma vizitati pe mine personal... Poftim si cu placere!.. In cazul cu ambasada, n-aveti decat sa-i contactati pe domnii de-acolo si ... cred ca va intelegeti...

    ОтветитьУдалить
  4. Salut, sint fara acte in Russia, ma poate Ambasada R.M. sa ma ajute sa revin in Moldova???

    ОтветитьУдалить
  5. Da, in cazul Dumneavoastra - ve-ti primi asa numitul pasaport de reintoarcere (valabil pentru termenul calatoriei spre Moldova), iar acasa va puteti restabili actele pierdute.

    ОтветитьУдалить
  6. Ruslan Rabii комментирует...
    5 апреля 2011 г. 13:56
    Mersi - scuze este vorba de fratele sotiei - dar de ce acte are nevoie el (de e/u am copia buletinului lui expirat, copia cert. de nastere nevalabil, asa numitul pasaport de reintoarcere eliberat 15 ani in urma - a mai patito odata)?
    Este nevoie de programare la Ambasada?
    Dureza mult timp procedurile de identificare sau mai stiu eu ce?
    In cit timp se face actul dat?
    Reusim in 1-2 zile?
    Cam cit costa?
    Intreb deoarece el se afla intr-o situatie nu prea buna, fara bani si nu se afla in Moscova.
    Noi vrem sa plecam dupa el, si am dori sa minimizam timpul de aflare acolo, deoarece nu avem unde sta.
    Multumesc mult - daca aveti posibilitate sa-mi raspundeti la intrebarile date Va voi fi foarte recunoscator.

    ОтветитьУдалить
  7. Este suficient sa aveti copia buletinului (chiar si expirat)cu care va apropiati la sectia consulara a ambasdei RM in FR (consulul primeste populatia in orice zi lucratoare (luni-vineri) intre orele 10-13. Nu aveti nevoie de o inscriere preventiva, puteti veni in orice zi, prezentati copia, achitati taxa de 20 euro (in ruble rusesti) si in aceiasi zi dupa masa aveti actul de calatorie (reintoarcere) gata. Sa traiti si sa fiti sanatosi, daca aveti probleme cu cazarea pe o zi-doua ma contactati (8(926)7056898) si dormiti la mine. Succes si bafta!

    ОтветитьУдалить
  8. Buna ziua,
    Spuneti-mi va rog si mie unde trebuie de apropiat pentru a deschide viza turistica unui cetatean strain pentru Moldova, la Ambasada sau la Consulat? Daca la consulat atunci concretizati va rog inca o data adresa caci eu cind o caut pe harta aceasta adresa (Москва, ул.Рождественская, 7) imi arata mai multe variante ca aceeasi strada cu acelas nr si nume se afla in orasul Домодедово,orasul Воскресенск si orasul Сергиев Посад. Deci care adresa ar trebui sa aleg?
    Si as vrea sa va mai intreb in cazul ca acea persoana straina vine sa ma viziteze pe mine in RM ce fel de viza trebuie de cerut turistica sau de vizita?
    Multumesc anticipat,
    Anca

    ОтветитьУдалить
  9. Am si eu o intrebare. Spuneti-mi varog, in cazul in care un cetatean de origine straina vrea sa ma viziteze, ce fel de viza sa-i deschid? Turistica sau de vizita? si unde trebuie de aplicat pu deschiderea vizei? La ambasada sau la consulat?
    Multumesc
    Anca

    ОтветитьУдалить
  10. buna ziua sunt cazacu ilie am lucrat la moscova 7ani,mi-a exspirat buletinul,dar am obtinut titlu de calatorie [pasaport alb] am venit la moldova.la moment sunt in proces de judecata,si am nevoe de copia acistui pasaport sa-l prezint in judecata.spuneti mi va rog,cum pot obtine aciasta copie,ce doc.trebue prezentate si unde pe cine sa contactez.ajutatima va rog.pasaporul a fost eliberat 2010.24,25,26 mai.e posibil de obtinut

    ОтветитьУдалить
  11. Cer scuze pentru retinerea cu raspunsurile pentru cei ce s-au lasat asteptati,.. nu am fost disponibil.
    Adresa ambasadei RM in FR - a fost omisa o greseala in denumirea strazii, am corectat vedeti mai sus.
    Viza pentru straini se face la consulat, informatia mai ampla despre regimul de vize in RM il gasiti aici: http://www.mfa.gov.md/vize-intrare-rm/cetatenii-straini-nevoie/

    ОтветитьУдалить
  12. Pentru d-l Cazacu Ilie. Sectia consulara a RM in RF, din pacate, nu face copii ale titlelor de calatorie... Daca aveti nevoie de o confirmare cum ca intradevar ati obtinut acest titlu, trebuie sa faceti o intercalare oficiala catre sectia consulara si atunci primiti DOAR confirmarea de eliberare al actului suspomenit...
    Puteti sa va adresati in judecata cu o cerere pentru intercalare si daca se verifica ca actul susnumit (titlul de calatorie) poate aduce schimbari si dovezi in proces, reprezentantii autoritatilor sunt obligati sa ceara aceasta confirmare de la sectia consulara.
    Iata doar cu ce va pot ajuta in cazul dat, sa traiti!..

    ОтветитьУдалить
  13. Celor superiori Cristinei Cogalniceanu-SECRETAR I in sectia consulara a AMBASADEI R.M IN FEDERATIA RUSA .Suntem socati de activitatea dinsei.Achitind taxe bunicele,documentele eliberate lasa muuult de dorit(procura generala si acordurile parintilor pentru copii).In procura scrie toate baladele in afara de ceea ce solicetam(accentuam ca i-am sugerat sa elibereze I- procura pt. redobindirea catateniei romane .II- acordul pentru copii minori care a fost neautentificat) RUSINEEEE!!!!! Notarii din Chisinau nici nu au vrut sa citeasca asemenea doc. Dar roata iarasi costa 1100 ruble!!!Suma e bunicica pt caznaua de stat??!! Dar cum ramine cu drepturile cetateanului in strainatate si capacitatea specialistului Cristina????? Cerem ilucidarea cazului dat!!!!!

    ОтветитьУдалить
  14. AM AUZIT DE UN AŞA PROIECT CĂ, PRECUM RUSIA AR ACORDA SUPORT FAMILIILOR CE VOR SA EMIGREZE IN RUSIA ŞI ACORDA SPATIU LOCATIV PRECUM ŞI LOC STABIL DE MUNCA. E POSIBIL AŞA CEVA?

    ОтветитьУдалить
  15. Din pacate, nu dispun de informatia suficienta pentru a va da un raspuns amplu, dar cred ca aici poate fi vorba doar de niste zvonuri... Serviciul migrational de stat al FR http://www.fms.gov.ru/ nu aduce astfel de anunturi asa ca ... cred ca e goala...

    ОтветитьУдалить
  16. buna ziua.ma numesc lili,sunt cetatean al R.Moldova.spunetimi va rog.perfectandumi actele dupa numele sotului in urma casatoriei,pot sa revin la numele pana la casatorie fara actul de divort?si daca potsami refac actele la consulatul sau ambasada R.Moldova in F.Rusa?va multumesc

    ОтветитьУдалить
  17. Buna ziua ma numesc Serjiu sunt din moldova am luccrat un an in federatia rusa legal si am venit in vizita acasa si de doua luni incerc sa ma intorc inapoi in rusia si nu ma duce imi spun ca imi este inchisa intraria in federatia rusa fara motiv.unde sa ma adresez sa aflu de ce nu pot sa intru pe teritoriul federatiei ruse.

    ОтветитьУдалить
  18. Pentru Lili: Conform CODUL-ui CIVIL
    AL REPUBLICII MOLDOVA (art.28 pt.3) - "Numele de familie se dobîndeşte prin efectul filiaţiei şi se modifică prin efectul schimbării stării civile, în condiţiile prevăzute de lege." http://lex.justice.md/index.php?action=view&view=doc&lang=1&id=325085 Ambasada RM in RF nu opteaza astfel de servicii, toate schimbarile in actele cetatenilor se fac doar la organele autorizate locale (conform vizei de resedinta) sau - la Capitala. Sa traiti!

    Pentru Sergiu: Deoarece n-ati concretizat cine v-a spus ca aveti intrare interzisa pe teritoriul RF, pot mentine doar ca interzicera intrarii pe teritoriul FR poate fi initiata doar de autoritatile FR si nimeni (in RM) nu va poate spune acest lucru, in cazul cand va este interzisa intrarea (la frontiera) - va puteti adresa autoritatilor pentru explicatii, pe teritoriul RM, va adresati doar la ambasada FR in RM (sectia consulara). Asta e tot cu ce va pot ajuta... Sa traiti!

    ОтветитьУдалить
  19. Buna ziua din nou Serjiu miau sus la frontiera federatiei ruse cind ma intorceau inapoi.dar nu miau explicat din ce cauza.deport nu am pur si simplu imi este incisa intraria in FR fara motiv.

    ОтветитьУдалить
  20. In acest caz va puteti adresa doar la ambasada FR in Chisinau... Poate acolo va dau explicatii... Sa traiti!

    ОтветитьУдалить
  21. Din auzite stiu cine mi incis intraria in federatia rusa.o persoana din moldova care locueste in federatia rusa si am lucrat cu el dar cind am ajuns sa primesc liafa nu mia dato si lam lasat si tine ura pe mine ca lam lasat.si de aia mia inchis intraria in FR.E posibil asa ceva.

    ОтветитьУдалить
  22. Mam arresat ei miau spus ca nu au asa informatii ca nu sunt cetatian al FR si nu au informatia aciasta.

    ОтветитьУдалить
  23. Da, e posibil. Si eu il amenitam pe tatal-meu ca o sa i-o fac... imi era jale sa-l vad cum se chinuie aici, dar ... n-am reusit... A decedat muncind la "stroica"...

    ОтветитьУдалить
  24. buna ziua! spuneti-mi va rog cum as putea sa ma angajez la munca la Ambasada RM in FR?

    ОтветитьУдалить
  25. Buna ziua,domnul Ruslan am asa o intrebare:se poate ca prin intermediul ambasadei de gasit o persoana care nu plateste regulat alimentele de 8 luni de zile,si un an de zile nu a fost in Moldova,si nu vrea sa plateasca alimente...ce se poate de facut ca aici la Rezina lam dat in cautare dar dumnealui are legaturi si plateste mita,ca deja ma lupt cu ei 7 ani de zile,si eu oroiunde nu mas adresa toti imi refuza cind aud de numele lui...puteti va rog sa ma ajutati cu aceasta problema si sami ziceti ce sa fac ....

    ОтветитьУдалить
  26. Buna ziua!
    Sunt fost membru al ex-Partidului Social Liberal din Moldova, presedintele sectorului Rascani, Inna Sirbu. Viata e capabila sa-ti creeze asa surprize incat m-a adus la Moscova. Aici lucrez la niste proiecte si conceptii de programe de dezvoltare socio-economica a teritoriului, lucru efectuat in colaborare cu doua persoane moscovite. Incerc sa gasesc diaspora Moldovei la Moscova, lucru care pare imposibil. Prin intermediul internetului nu gasesc nici o informatie. Ceea ce am gasit este informatie care nu mai corespunde realitatii. Spuneti, va rog, exista diaspora Moldovei la Moscova? Ati putea cumva sa-mi dati un indiciu? In cazul ca nu exista, am putea colabora intru fondarea ei? Va multumesc si cu aceasta ocazie va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!
    Cu deosebita stima si respect, Inna Sirbu!
    email- inasirbu@mail.ru

    ОтветитьУдалить
  27. Cu paraere de rau pentru Dumneavoastra, va aduc la cunostinta ca Ambasada nu se ocupa de cautarea persoanelor suspecte... Unicul sfat care asi putea sa vi-l dau e acela ca ati putea da persoana in cautare unde ati putea sa ofreiti unele coordonate (chiar si presupuse), mai departe - totul ramine in competenta organelor de drept care ar putea apela la colegii din FR, dar in cazul dumneavoastra nu cred sa fie posibila o astfel de apelare... Nu permite "greutatea" crimei...

    ОтветитьУдалить
  28. D-na Sirbu, sunt bucuros sa aflu ca mai sunt compatrioti rataciti prin FR (bunaoara, precum sunt si eu) care mai ard de dorinta sa faca ceva pentru tara, compatrioti si ... (de ce nu) pentru sine insasi. Sa traiti!
    Exista la Moscova Congresul Diasporei Moldovenesti, membru al caruia sun si eu, ce uneste prin sine toate comunitatile Moldovenilor din toate regiunile Rusiei. Nu aveti decat sa-i gasiti pe web ( http://www.moldova.ms ) si sa depuneti o cerere de a deveni membru.
    In cazul colaborarii sau chiar si o prietenie,.. ma puteti gasi si contacta in sursele mentionate aici: ( http://moldova-moldovenii.blogspot.com/2010/02/aici-ma-puteti-gasi.html ). Va raspund cu bucurie.
    Sanatate si multi ani!

    ОтветитьУдалить
  29. BUNA ZIUA
    am si eu o intrebare:
    acum 5 ani in urma fratele meu a disparut fara urma.L-am dat in cautare, a venit hotarirea judecatii ca e disparut fara urma. citeva luni in urma noi ne-am gasit,si ne contactam nu-mai prin telefon. Iar 3-4zile in urma ne-au sunat de la Moscova si ne-au anuntat ca el a decedat,si politia nu a gasit nici un document la el. VA ROG SA-MI SPUNE-TI ce documente trebu-ie sal aduc in MOLDOVA

    ОтветитьУдалить
  30. Draga Mariana, m-a atins pana la os intrebarea dumitale, dar... azi am ajuns prea tarziu la computer ca sa reusesc sa-i contactez pe cei de la ambasada in cautarea unui raspuns amplu. Ma stradui neaparat, in cel mai scurt timp, sa te ajut cu ce sunt in stare si nu numai... Te rog sa incerci si tu sa suni la ambasada (cine stie, din doi, poate v-a macar razbate unul...?) si daca ai posibilitate, da-mi bip (ca sa ma tii la curent), nu trebuie sa astepti raspuns telefonic (nu te cheltui) te sun eu imediat dupa bip! Sper ca impreuna reusim sa rezolvam intrebarea si sa spargem barierele!
    Suna la numarul: +79267056898

    ОтветитьУдалить
  31. Pentru Mariana... Nu stiu de mai are rost sa scriu ceva referitor intrebarii dumitale dar, ramas in asteptarea unui bip uitat... vreau sa va dau de stire cum ca si colaboratorii ambasadei (cu care-am reusit sa contactez) ar fi bucurosi sa va ajute din pli la rezolvarea problemei. Nu va ramane decat sa faceti un apel telefonic si ve-ti primi o consultatie ampla referitor actiunilor dumitale ulterioare. Sanatate!

    ОтветитьУдалить
  32. sallut am nascut aici in rusia sisunt cu documentele pe familea mea si nu pot sa trec cu copilul la moldova ...............ce documente imi trebuie si ce solutie exista ca sa pot trece la moldova ??

    ОтветитьУдалить
  33. Spune, te rog, cine este inscris drept tata in adevaerinta copilului?

    ОтветитьУдалить
  34. Zdravstvuite ia grajdanka RM nahojusi v Sankt-Peterburge,ia poteriala vse dokumenti skajite pojaluista mojno li cerez posolstvo poluciti novii Buletin de identitate i Zagran Passport,tak kak mne srocno nujni dokumenti.Zaranee Blagodarna!!!

    ОтветитьУдалить
  35. Доброго, Вам, времени суток! В посольстве Р.М. Вы можете получить лишь временный, так называемый "Белый паспорт" дающий право на выезд из РФ. документы, Вы можете восстановить лишь по прибытию на место прописки т.е.
    Спасибо за обращение!

    ОтветитьУдалить
  36. BUNA ZIUA DOMNUL RUSLAN AM SI EU O INTREBARE,MA AFLU ACUM IN REGIUNEA KRASNODAR ORASUL SOCI CU 2 ANI IN URMA MIA EXPIRAT BULETINU SI DIN LIPSA DE BANI NU AM PUTUT ESI DIN TARA PENTRU AMI PERFECTA DOCUMENTELE ACASA.SPUNETIMI VA ROG CE TREBUIE DE FACUT CITI BANI TREBUIE LA AMBASADA,TREBUIE DE PLATIT VREO AMENDA SAU NU.VREAU SA MA PORNESC DAR MIE FRICA CA NUMI VA AJUNGE BANI SI DE GREUTATILE CARE POT APAREA PE PARCURS LA AMBASADA.VA MULTUMESC,O ZI BUNA.

    ОтветитьУдалить
  37. Buna ziua si dumitale! Pentru a va reintoarce in tara, aveti nevoie de asa numitul pasaport alb (intru evitarea unor intrebari nedorite din partea autoritatilor ruse) care-l puteti primi la sectia consulara, pretul e de circa 15 euro... Cu el aveti dreptul de a traversa frontiera (timp de o saptamana de la eliberare) si nu trebuie sa dati amenda. De nu gresesc, ar trebui sa existe o sectie consulara in regiunea unde va aflati dar, pentru siguranta, v-asi sfatui sa aflati acest lucru la Organizația obștească național-culturală moldovenească „Bucuria” – s. Moldavanskoe, regiunea Krasnodar. Sa traiti!

    ОтветитьУдалить
  38. Salut!!!Am o intrebare;sotul meu a pierdut pasaportul,el se afala in orasul Soci.Dupa cum stiti ,aici nui ambasada moldoveneasca.Spuneti-mi va rog;trebuie sa mearga numai la Mosscova pentru a obtine asa numitul pasaport(belii passport),si in cit timp il poate primi??

    ОтветитьУдалить
  39. Buna,ma numesc Alex si ash vrea sa aflu de ce documente are nevoie un cetatian Rus pentru a primi cetatania R.Moldova?

    ОтветитьУдалить
  40. salut,am o intrebare,mi sa furat pasaportul din cafenea,am chemat politia,am dat lamurire,am o saptamina de cind astept ceva de la ei si nimic,dar la pasti vreau sa plec acasa,ce sa fac

    ОтветитьУдалить
  41. La sectia consulara puteti primi pasaportul alb, cu el plecati acasa si acolo va refaceti actele.

    ОтветитьУдалить
  42. Pentru Alex! Puteti consulta pagina: http://www.mfa.gov.md/informatii-cetatenii-rm/cetatenie/

    ОтветитьУдалить
  43. Buna! ma numesc Ecaterina si as vrea sa aflu, eu am nascut in FR si vreau de paste sa plec cu copilul acasa ,puteti sami spuneti varog ce documente trebuiesc pentru pasaportul alb al copilului?

    ОтветитьУдалить
  44. Pentru Ecaterina! Trebuie sa mergeti la ambasada (sectia consulara) avind cu sine actele dumitale, certificatul de nastere a copilului. De mentinut - tatal copilului trebuie sa se prezinte si el cu dumneata avindu-si actele cu el. Daca taticul este cetatean al FR, aveti nevoie de permisiunea sa (adeverita notarial) pentru deplasarea copilului peste hotare (in cazul cind plecati fara el). In cazul cand ambii parinti sunt cetateni RM - cu actele la sectia consulara pentru a primi certificat de nastere RM pentru copilas (atunci cand nu optati pentru el cetatenia FR). Sa va fie sanatos pruncul! Multi Ani!

    ОтветитьУдалить
  45. Multumim de uratile de bine!Buna! sunt Ecaterina mai doresc sami raspundeti la o intrebare,sotul e moldovean lucreaza in Surgut si nu poate lasa serviciul?eu singura cu copilul vreau sa plec la MD ,se poate ca fara prezenta tatalui si documentele lui sa plec?
    Va multumesc frumos sunteti un om generos!

    ОтветитьУдалить
  46. Da, dar pentru siguranta, v-asi sfatui sa aveti de la el acordul sau, adeverit notarial.

    ОтветитьУдалить
  47. Buna ziua D-nul Ruslan,ma numesc Igor sunt cetatean al RM va rog daca e posibil sa-mi raspundeti la o asa intrebare,in 2007 am avut deport din FR cum as putea afla pe cit timp a fost pus si cit mai e valabil si unde as putea primi asa imformatie,motivul deportului a fost incalcarea regimului de visa cu citeva zile.Va multumesc anticipat.

    ОтветитьУдалить
  48. Buna ziua! Deportarea cetatenilor straini din FR se efectuaza pe termenul de 5 ani. nu exista surse deschise unde ati putea afla termenii si motivatia deportului din Rusia, unicul sfat ce vi-l pot da eu, e sa va adresati cu o cerere la sectia consulara a FR in Republica Moldova. Cred ca cei de acolo va pot raspunde destul de amplu la intrebare. Va mai puteti adresa si in forma electronica pe adresa urmatoare http://www.fms.gov.ru/treatment/form/ . Va urez succes!

    ОтветитьУдалить
  49. Buna ziua ma numesc Rodica si as vrea sa aflu, eu am nascut in FR si vrem de paste sa plecam cu copilul acasa ,puteti sami spuneti varog ce documente trebuiesc? daca copilu are numai certificatul de nastere FR.ambii parinti suntem cetateni ai RM.

    ОтветитьУдалить
  50. Buna! Trebuie sa mergeti la sectia consulara si sa-i faceti copilului certificat de nastere moldovenesc. In caz contrar, v-eti fi intorsi inapoi de catre granicerii rusi copilul socotindu-se drept cetatean al FR. Sa fiti sanatosi si sa va craesca mare bebelusul!

    ОтветитьУдалить
  51. Buna ziua.Sunt Rodica pot sa aflu dac la sectia consulara poate sa se prezinte numai tatal copilului? avind cu el documentele mamei si a copilului, da in ficare zi de lucru primeste si daca tot in ziua ceea ea certificatul de nastere.Domnul Ruslan as putea sa stiu daca putem opta pentru el cetatenia FR? si cum daca stiti? Va multumesc frumos

    ОтветитьУдалить
  52. Buna! Da, pote sa se prezinte doar tatal copilului. Sectia consulara primeste cetatenii in orice zi lucratoare vedeti orarul: Zile de primire: Luni - Vineri
    Orele de primire: 08.00-17.00;
    Eliberarea actelor: 15.00-17.00;
    Pauza: 13.00-14.00;
    Zile de odihna: simbata, duminica, zilele de sarbatori.
    Nu pot sa va spun de primiti certificatul in aceiasi zi, de obicei asa si este (daca depuneti cererea de dimineata, dupa masa primiti actele necesare) dar se mai poate... mai stiu eu...
    Copilul dumeavoatra deja este cetatean al FR, atunci cind primiti actele RM - pastrati-le si pe cele rusesti (Moldova permite cetatenia dubla), cu actele FR mergeti la centrul starii civile (ЗАГС) sau la Serviciul Federal de migraţie (УФМС) si optati certificat de nastere de tip rus. Mai puteti incerca si o consultare juridica (la jurist sau pe net, pe site-uri juridice), vedeti si aici: http://www.fms.gov.ru/documents/grazhdanstvo/ , dupa cite stiu eu, copilul nascut in FR este recunoscut drept cetatean (dupa locul de nastere). Succes!

    ОтветитьУдалить
  53. Buna seara ma numesc Viorica,muncesc la Moscova ca multi cetateni din Moldova.Desigur dupa fiecare 3 luni plec acasa,adica trec frontiera.As vrea sa-mi fac documente rusesti cu ce sa incep si de unde?Sunt casatorita cu cetatean RM,la moment suntem la Moscova.Multumesc anticipat.

    ОтветитьУдалить
  54. Buna, Viorica! Ca si dumneata, si multi alti concetateni de-ai nostri, la fel plec acasa fiecare 3 luni dar,.. nicicand nu m-a interesat cetatenia FR. Nu pot sa va raspund la intrebare, nu ma intereseaza lista actelor si nici nu aprob hotaririle cuiva de a primi cetatenie straina, dar ... fiecare-si face alegerea si nu am nici un drept sa va-mpiedic. Succese!

    ОтветитьУдалить
  55. Buna! Ma numesc Cristina am nascut in FR la moment copilul are 3luni, acum vrem sa plecam cu sotu la Moldova, dar nu stim ce documente trebuiesc pentru a trece frontiera? Va rog sa ma ajutati! Multumesc anticpat.

    ОтветитьУдалить
  56. Pentru Cristina. Odata nascut in FR copilul d-stra se considera cetatean al acestui stat. Ca sa puteti iesi din stat fara intrebari din partea autoritătilor ruse, mergeti la sectia consulara sa-i faceti adeverinţa de nastere moldovenească. Nu uitati ca legislativul RM permite cetatenii dubla... Acolo va si puteti consulta mai profund. Sa fiti sanatoriu si voi, si pruncul!

    ОтветитьУдалить
  57. Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati. Certificatul de stare civila eliberat in Republica Moldova a expirat. Sectia consulara elibereaza un alt document care poate confirma veridicitatea certificatului pentru a avea posibilitatea de a depune actele pentru inregistrarea casatoriei in Moscova? Va multumesc anticipat.

    ОтветитьУдалить
  58. Buna ziua ....am o intrebare ...si ash fii multumit daca mar ajuta sa obtin informatie in legatura cum sa obtin cetatenie rusa,,,am 24 de ani sunt di RM,,,SI ash dori ca sa o redobindesc care sunt etapele de a obtine,,,multumesc mult sper sa primesc un rs,,,pe mail,,,guzunvarsator@mail.ru

    ОтветитьУдалить
  59. buna ziua daca am pierdut pasaportul in federatia rusa
    si ma adresez la ambasada pentru pasaport alb o sa primesc depaort ori nu

    ОтветитьУдалить
  60. dar daca peste un timp eu gasesc pasapo care lam pierdut nu voi avea probleme

    ОтветитьУдалить
  61. Salut! Spuneti-mi va rog schimbarea de familie dupa deport , ar fi o posibilitate de a ma intoarce din nou pe teritoriul FR, sau schimbarile respectiv se indentifica?

    ОтветитьУдалить
  62. buna ziua ! am si eu o intrebare , eu am stat in MOSCOVA mai mult de un 1 pentruca am avut probleme de sanatate ,,acum mi-am facut titlu de calatorie si am venit acasa ,, intrebarea e cind ma voi intoarece eu nu o sa fiu deportata ???

    ОтветитьУдалить
  63. cum sa aflu dac am deport

    ОтветитьУдалить
  64. Salut, as dori sa stiu, daca patenta din Rusia nu este platita la timp, dar peste 4 zile, este nevalabila?

    ОтветитьУдалить
  65. Dacă e s-o luam pe lege, atunci a expirat,.. iar de știm cum se lucrează prin cabinetele FMS-ului,... cred ca merge, important e sa nu observe nimeni cind va controlează in strada. Succese si ... mersi, mi-ați amintit ca azi tre s-o plătesc si eu pe-a mea...

    ОтветитьУдалить
  66. Buna, as vrea sa imi fac pasaport rusesc, ins anustiu de unde sa incep. Ati putea cumva sa ma ajuta'ti cu niste sfaturi, indrumari?
    Multumesc

    ОтветитьУдалить
  67. Eu ma aflu destul de mult timp in FR dar nici gind despre cetatenia acesteia n-am avut... Unde fugiti, de cine fugitii... Aici, in Rusia, cel mai lesne e sa-l cumperi... (din pacate asa e), la sectia de pasapoarte va poarta pe drumuri cca 2 ani, in Moldova - va inscrieti la consulat pe str. Sciusev (Chisinau), aveti de asteptat ceva timp pina va vine rindul la audienta, dupa asta merge mai repejor, oricum dureaza cam 1 anisor... Si aici si in RM aveti nevoie de toate actele traduse in limba rusa adeverite notarial.

    ОтветитьУдалить
  68. Buna ziua, am o intrebare la dvs , tatal meu a fost in rusia de la anul nou pina in iulie de citeva ori si a stat cite 2 luni si in iunie cind sa dus iar la lucru ii trebuia patent si nu ia putut face ca avea deja 90 de zile , acuma are peste 2 luni de cind e in moldova se poate intoarce acuma in piter fara patent??

    ОтветитьУдалить

Share