пятница, 24 июня 2011 г.

Demolare ILEGALĂ în Chişinău!

Sediul primului oficiu poştal din Chişinău a fost făcut una cu pământul, în numai două zile.Monumentul de arhitectură, cu o istorie de un secol, a fost demolat în ciuda protestelor Primăriei, dar cu acordul tacit al organelor de anchetă.
Lucrările de demolare au început miercuri dimineaţa. Primele imagini au apărut pe Internet la câteva ore.
Într-o singură zi, monumentul istoric este făcut una cu pământul. Câteva camioane transportă ruinele în afara oraşului, iar muncitorii sunt instruiţi să ţină presa cât mai departe.
Administraţia hotelului din vecinătate, căreia îi aparţine şantierul, refuză să vorbească despre legalitatea lucrărilor de demolare.
În perioada sovietică, aici a fost sediul poştei centrale. Într-o sută de ani, acest monument arhitectural a fost distrus de două ori, o dată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi o dată acum, în 2011.
Primăria Capitalei susţine că a autorizat doar demolarea unei anexe, amplasată lângă clădirea istorică, însă chiar şi acea autorizaţie este demult expirată.
De-a lungul anilor, această speculaţie a fost subiectul câtorva procese, pe durata cărora lucrările de demolare au fost sistate de două ori. Între timp, Primăria a sesizat procuratura şi inspecţia de stat în construcţii, dar fără succes.



Sursa: Publica.md
Share:

2 комментария:

  1. Nu e demolare ilegala! Intreprinderea are autorizatia,semnata personal de Nistor Grozavu! Daca nu stii mai bine taci!

    ОтветитьУдалить
  2. Putin informativ:
    Date generale:

    Nume, prenume: GROZAVU Nistor
    Anul naşterii: 22 august 1959
    Sexul: masculin
    Vechimea de muncă ştiinţifică - 25 ani, vechimea de muncă totală - 31 ani

    Date despre studiile superioare:

    Denumirea instituţiei: Institutul Politehnic Chişinău (actualmente Universitatea Tehnică a Moldovei)
    Anul absolvirii: 1982
    Specialitatea (în conformitate cu diploma): inginer-constructor cu specialitatea "1206 - Construcţii urbane" (actualmente - Urbanism şi Amenajarea Teritoriului)
    Specializare suplimentară: Arhitectura, 1986, Institutul de Arhitectură Moscova

    Calificarea ştiinţifică:

    Specialitatea ştiinţifică de bază: 05.13.12 "Sisteme automatizate de proiectare"
    Specializări ştiinţifice suplimentare: 18.00.04 "Urbanism, sistematizare raională, arhitectură peisagieră şi sistematizarea localităţilor rurale"
    Titluri ştiinţifice: (doctor, doctor habilitat, cercetător ştiinţific superior) doctor în tehnică
    Titlu didactic: conferenţiar universitar

    Acum intrebarile:Cum ar putea semna un arhitect, inginer-constructor si conferenţiar universitar asa autorizatii? Cat costa semnatura sa ,de-a facut-o, si cine este dumnealui in fata istoriei de permite demolarea monumentelor ei? Sau poate ar fi un ... "Dumnezeu arhitectoral" de Chisinau?
    Si las sa fie semnata acea "autorizare idioata" de catre toti demnitarii de stat,.. oricum ramane ilegala!

    ОтветитьУдалить

Share