четверг, 11 ноября 2010 г.

Un ... APROPO ... despre Gabriel Stati...

Nu ma gandeam sa mai scriu ceva despre candidatul independent la functia de deputat in parlamentul Republicii Moldova - Gabriel Stati, insa, un comentariu la postul precedent semnat de cineva cu numele (loggin-ul) Valentin, m-a facut sa ma pun un pic pe ginduri intrebandu-ma in miez de noapte: "- Ba, nene Ruslan, da ce t-a mai facut si tie Gabi Stati de ti-ai luat lancea si-ai pornit la lupta cu morile de vant inaltate de acest baiat?.. Te doare de avere, de bani sau de putere?.."... "Nu..." - raspund succint si-ncep a-mi rascoli ramasitele desteptaciunii mizand sa mai gasesc, in haul contrazicerilor psihico-mentale, urme rătăcite de ratiune si logica, menite sa-mi puna punctele pe i, lasindu-ma in cuget limpezit si cu raspunsul la-ntrebare...

Acum, sesizandu-mi gandul inseninat si rationamentul limpezit, incerc sa vin cu replica plinului consimtamant si zic increzut ca nu pot sa am nimic impotriva acestui domn si n-am avut deloc ceva de cat doar niste intrebari la care inca n-am gasit raspuns, insa asi putea sa le aduc o prelungire posibila, deci:

1. Fiind, ades, poreclit in mass-media drept copilul banilor de-a gata, Gabi, vine cu doleanța demonstrarii siesi, tatalui si tarii ca este capabil sa se realizeze singur si fara ajutorari?
- Asi vrea sa cred, ca raspunsul purcede direct din intrebare si, de-o fi anume-asa, putem asista la nasterea unei supernova pe bolta cerului politic moldovenesc...

2. Are o durere violenta in suflet, inima si "cheag" pentru Tara si popor?
- Adeseori, se-ntampla ca, anume, celor flamanzi le "cade norocul" sa priveasca-n gura mancatorilor... Daca Gabi este plin dorinta sa demonstreze contrariul, merita sustinera alegatorului.

3. Politica e ultimul capriciu de tip: "Vreau! Vreau! Vreau!" nerealizat?
- Odata cu raspunsul afirmativ, apare o intrebare noua: "Ce i-e sortit jucariei atunci cand copilul oboseste sau se satura de ea?". In caz de negatie, cred ca ar urma un recital explicativ care s-ar contopi, intr-o masura sau alta, cu raspunsurile intrebarilor de mai sus.

4. Mentionand scandalurile cu arestari din anii precedenti, incearca sa-si dobandeasca imunitate juridica care, de fapt, in rezultatul unui ranjament aparte a fortelor parlamentare ar fi lesne de pierdut?
- Intrebare care isi are temeiul sau aparte, continutul careia presupune si un fiasco eventual, si-o pot califica drept intima,.. ca sa nu ma bag in sufletul omului si-acolo, unde nu-mi fierbe oala. Sper sa ramana doar o presupunere efemera si fara prochimena.

5. Crede cu-adevarat cum ca ar putea provoca schimbari spre bunastarea compatriotilor?
- Naivitatea, bărbăția, increderea de sine, curajul si darzenia apar a fi niste calitati ce pot fi tratate absolut polarizat - rationalizate sau stupide. De care din ele poseda si cum le foloseste, cred ca nu stie nici chiar el singur (si-asa se-ntamla la toti), o cunosc doar apropiatii ca, de, lor li se vede mai bine... Daca e sa presupunem cea mai reusita posedare a celor enumerate de catre eroul nostru - vezi raspunsul intrebarii 1. In descendenta - ... cu cat mai jos, cu-atat mai rau...

6. Oare, chiar nu-si da seama ca :"Unde-i unul nu-i putere"?..
- ... O scriu in rezumat.

7. De ce n-a facut incercarea, devenind membru a unuia din partidele sau miscarile politice ca, slava Domnului, avem multe si diferite?
- La fel... - in rezumat.

REZUMAT: Anume aceste ultime-ntrebari din formularul de mai sus m-au si facut sa-mi testez incretiturile din teasta in cautarea PRO sau CONTRA si-am ajuns la urmatoarele: "Daca Gabriel Stati dispune de destula barbatie si curaj, este plin de intentii nobile si e gata sa se bata "ca pestele pe uscat" pentru Tara si popor, atunci nu mai au nici o importanta intrebarile cu numerele 6 si 7 deoarece, socot eu, in acesti patru ani de parlamentar ar putea dobandi respectul multora punind, astfel, temelia unei rampe de lansare spre alegerile urmatoare insa, atunci deja, cu o echipa sau miscare politica puternica si binepregatita, iar mai departe - ... si presedentia e aproape...". In caz contrar, nu putem miza decit pe un capriciu emotiv care, in cele din urma, l-ar aduce la un esec total cu decadenta deplina in fata lumii si apropiatilor.
Sper si vreau sa cred ca Gabi isi da seama, mult mai bine decit mine, de toate cele vorbite mai sus si stie incotro merge.

APROPO: In 2007, pe cand lucram in calitate de ospatar la un restaurant de pe vestita Rubliovka, s-a intamplat sa deservesc masa la care se asezase Stati junior si habar n-aveam cine e (credeam c-ar fi vre-un reprezentant al fotbalului moldovenesc in campionatul rus), la plecare, m-a cuprins si-a zis: "- Frate, tine minte, o sa vina ele timpurile cand Moldova noastra v-a deveni o tara bogata si prospera."... Durerea sufleteasca ce-am vazut-o in ochii sai, atunci cand imi vorbea, m-a facut sa-l cred ... si cred si-acum.

P.S. Pentru cei ce mi-au iscat scrisoarea: - Atunci cind intreb, nu-nseamna ca si critic.
Share:

3 комментария:

  1. Probabil voi astupa eu citeva neintelegri de-ale tale:
    Compromis si colaborare in folosul cetateanului, un alt slogan a lui Gabriel Stati care trebuie sa-ti ofere raspuns la prima intrebare!
    Rapsuns la punctul 5: poate sa produca schimbari! In special in politicile de tineret, unde va acorda maxima atentie, lucru care nu a facut nici un politician pina acum!
    Asta-i motivul pentru care eu o sa-l VOTEZ!

    ОтветитьУдалить
  2. Amice, nu ma intereseaza sloganele - ma preocupa altceva: - Odata cu schimbarea blanii, lupul, isi v-a schimba naravul?.. Nu sunt altceva decat formule, strigate si lozinci... le are fiecare si... toate sunt frumoase... ira in realitate?..
    "...unde va acorda maxima atentie" - sa fi fost atat de-afirmativ, precum dumneata, nu mai scriam nimic, era de-ajuns sa dau sloganul de mai sus si sa urlu cat se poate: "- Eu votez pe Gabi Stati!"...
    Cu toate astea, vreau sa cred ca, vinovatul acestei discutii, va putea schimba tara spre bine, cu tineretul sau batranii - nu importa, esential e rezultatul si, dansul, are toate sansele de a o face, si ... sustinerea noastra!..

    ОтветитьУдалить
  3. Ruslancik! m-am gandit si eu ce naiba i-a venit lui Gabi sa vina in politica si inca de unul singur? unde mai pui ca tre sa ingroape bani in campania sa de promovare, plus sa le dea si contracandidatilor sai - ca sa-si asigure pspatele pe viitor,in caz ca nu reuseste el sa ia un fotoliu in parlament. dar! eu chiar cred ca acest copil de bani gata si alintat aparent, sau poate kiar alintat, are un interes real pentru binele tzarii! unii avand bani mamanca din ciorap. gabriel intotdeauna a dat cand a fost solicitat. fara a astepta sa i se spuna Bodaproste prin presa. si doar faptul ca da nu doar acum in campanie, dar da de ani buni, ma face sa cred ca e bun. acum ma intreb cati arvota pentru el? 2% ar fi de-ajuns, dar?!...
    Viktoria

    ОтветитьУдалить

Share