воскресенье, 21 февраля 2010 г.

Se cauta ... imigrantii!

"Un studiu realizat în parteneriat de Centrul CIVIS din RM şi International Agency for Source Country Information, Austria, făcut public la Chişinău, a arătat că moldovenii de peste hotare reuşesc să economisească cam 60% din banii pe care îi cîştigă, contrar ideii generale că aceştia ar trimite toţi banii acasă. Aceste sume, care ar putea fi investite în Moldova, rămîn în ţările de migraţie, în conturi bancare sau în numerar la domiciliu."
"Experţii recomandă instituirea unui departament interministerial ce s-ar ocupa de motivarea emigranţilor, care au un important potenţial investiţional." Moldova.org. Iata, domnilor c-au ajuns sa se instituie departamente interministeriale si pentru buzunarele noastre, a celor plecati la marginea lumii in cautarea norocului... Atunci cind creditele alocate de FMI si Banca Mondială s-au asezat cu bine in buzunarele functionarilor de frunte (sigur - lucru greu de demonstrat, dar situatia din tara le da de fata), mariile sale incep calcularea economiilor noastre si-si freaca-ncetisor miinile cu gindul ca tocmai acestea din urma ii ajuta s-o scoata la capat cu saracia din tara... Oameni buni, sincer va spun: - Pe mine ma trage nu doar la trei cuvinte, ci si la parastasi, si........... Bravo pentru domnii analitici carora le reusec astfel de calcule, dar cred ca nimic nu-i face macar sa presupuna, cam pe seama la ce se fac aceste economii? Pentru informatie, o sa incerc sa povestesc despre-ale mele, fost actor la Teatrul Republican de Papusi "Licurici" si student de magisterat la Academia de Musica, Teatru si Arte care mi-am zis, intr-o buna zi, ca nu mai vreau sa ma joc cu "papusele" si plec la Moscova sa matur strazile (anume de la asta mi-a inceput viata de imigrant) c-asa-i "mai interesant si se cistiga mai bine" iar somnul zilnic de la 01:00 pina la 04:00 cu atipiri usoare rezemat de matura e ceia la ce-am visat toata viata, apoi munca la restaurant cu, practic, acelasi timp pentru odihna, goana de cal, vorbe ca: "- Cacogo h.., ti siuda priehal, io... moldovanin" si
lacrumi care curgeau de cealalta parte a ochilor sa nu fie vazute ca: -De, esti barbat, bre, ori coada de ..."... Nu cred ca la ceilalti inceputul a fost mai usor si-au mers indata la posturi de "minstri"... Toti ne-am jertfit timpul, sanatatea si tineretea pentru copiii ramasi acasa, pentru mame si pentru un "viitor luminos", si nicidecum, AUZITI, DOMNILOR?!, pentru calculele timpite-ale voastre!!! Sigur, vine ea si ziua cea frumoasa cind ne intoarcem acasa, ne cuprindem in brate copiii deja maturi si lipsiti de copilaria alaturi de parinti ca sa le spunem ca de azi inainte  nu ne mai despartim... Iar economiile,.. tot in tara le aducem si tot aici le investim, dar, va rog frumos:"NU NE CAUTATI IN BUZUNARE SI NU NE INSTITUITI DEPARTAMENTE!" ca cei din ele tot se cauta hraniti.


Reblog this post [with Zemanta]
Share:

0 Comments:

Отправить комментарий

Share